Du er her:

Fra bøker til virkelighet

Stein-Ove Jørgensen har fått drømmejobben, allerede før masteroppgaven er levert. Han er en av fem avgangsstudenter fra Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet som har hatt mentor i Bedriftskompetanse denne våren.

Jørgensen har nå startet i det han betegner som drømmejobben, som økonomiansvarlig i Nordix Data AS. Etter å ha lest om selskapet på deres hjemmesider tok han kontakt med dem, med spørsmål om de ikke kunne ha behov for en siviløkonom som han. Noen samtaler senere var jobben i boks!

 «Mitt ønske ved å delta i mentorordningen var å få en mentor som kunne hjelpe meg å bygge bro fra en studenttilværelse til en profesjonell rolle i en ny jobb», sier Jørgensen. Gjennom åtte møter med seniorrådgiver Hanne-Ma Markussen har fokus vært på utforming av en relevant CV, spissing av kommunikasjon, bevisstgjøring av egenskaper, samt refleksjoner rundt både den personlige og profesjonelle rollen. «Utgåtte og ubrukelige skrivemåter og tankegods ble resolutt plukket bort, noe som åpnet opp for nye og konstruktive metoder og tanker. Prosessen hos Bedriftskompetanse har vært som å gå en trapp; stadig nye trinn med utfordringer, men samtidig større utsikt fra toppen av de nye trinnene. Å ha en mentor betyr ikke at du får «servert alt på gullfat», men det er en utfordring der studenten må ville dette, må yte noe selv, og tørre å ta neste steg opp trappa», forteller Jørgensen.

Som mentorer for handelshøgskolestudentene møter vi studenter i ulike aldere, med ulike behov, ønsker og perspektiver. Vi verdsetter tiden vi bruker sammen med dem, da møtene er til gjensidig utvikling og inspirasjon. Handelshøgskolen har utviklet et flott tiltak gjennom sin mentorordning. Flere av vårens adepter har allerede kvittert ut sin drømmejobb – vi ønsker alle lykke til videre!

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Aktuelt

  • Vil du møte relevante fagarbeidere?

    14. mars kan du møte finske og svenske fagarbeidere til en uforpliktende jobbsamtale i Tromsø. Kokker, bakere, bilmekanikere, bygningsarbeidere, betongarbeidere, frisører, CNC-operatører, samt kandidater med kompetanse innen helsefag, fiskeindustri, matproduksjon og servicefaget besøker Tromsø i håp om å komme i dialog med potensielle arbeidsgivere.

  • Julehilsen fra Bedriftskompetanse

    2018 åpner seg snart. Bak oss ligger et år fylt med engasjerende oppdrag, møter med spennende mennesker og meningsfulle arbeidsdager – med arbeidssted Nord-Norge, først og fremst. Samtidig har vi fått bidra i samfunnsviktige prosjekter også på den nasjonale arenaen, og ikke minst, sammen med våre gode samarbeidspartnere i Nord-Sverige og Nord-Finland. Med ydmykhet og stolthet ser vi tilbake på alt vi har fått være med på i 2017, og vi gleder oss stort til å komme i gang med 2018.

  • Finsk yrkeskompetanse møter nordnorske arbeidsgivere

    Over 350 yrkesfagsstudenter i elektro, automasjon og helsefag fra yrkesfagskolen i Oulu har deltatt på presentasjoner av arbeidsmuligheter i Beiarn kommune, Spider Industrier og Haneseth Gruppen i Nord-Norge. Bakgrunnen er høy arbeidsledighet blant unge fagarbeidere i Oulu, kombinert med det enorme behovet for fagkompetanse i Nord-Norge. Over 50 av studentene har allerede meldt interesse for å flytte til Nord-Norge. 

Logo

Telefon: +47 948 58 557

E-post: post@bedriftskompetanse.no