Du er her:

Gode råd på veien mot ny kunnskap

Denne uken hadde Marianne det ærefulle oppdraget som hovedtaler under åpningen av studieåret ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT.

Marianne har et nært forhold til disse utdanningene gjennom Bedriftskompetanses bidrag inn i den nasjonale rektorutdanningen og den nasjonale utdanningen for styrere i barnehagen - samarbeid som vi er veldig stolt av å være en del av. Det handler om å bidra til noe av stor betydning for samfunnet vårt. Det gjør det også for studentene, som nå har startet på utdanninger som vil gjøre dem til noen av de aller viktigste menneskene i mange barns liv.

I høst trer den nye rammeplanen for barnehagene i kraft, hvor ett av fokusområdene er å sikre en god overgang mellom barnehage og skole. Det krever et godt samarbeid. Marianne ga derfor en klar oppfordring til studentene:

Vær nysgjerrige på hverandres utdannelsesløp og perspektiver, på tvers av om dere går på barnehagelærerutdanningen eller grunnskolelærerutdanningen. Dere har samme samfunnsoppdrag, å gi barna våre best mulig kunnskapsgrunnlag og dannelse. Det gjør ingen alene. Samarbeid er nøkkelen - med hverandre, og med barnas hjem og familie.

I avslutningen av sin tale delte Marianne noen råd med studentene. Råd basert på ting livet har lært henne, og som hun skulle ønske hun visste som student. Og kanskje er det ikke bare de ferske studentene som kan ha nytte av å reflektere rundt disse en gang i blant?

 • De fleste bekymringer er helt unødvendige.
 • Du kan løse de aller fleste problemer og utfordringer ved å legge en plan, følge planen og dele oppgavene i håndterbare biter. Og så gjøre det du har bestemt deg for.
 • Livet er ikke bare plikt og ansvar, det er også fest og moro.
 • Omgi deg med og søk mot folk som gir deg energi. Men husk å tenke over om du selv er en energigiver eller en energitrekker.
 • Ikke sammenlign deg med andre, din eneste oppgave er å være den beste utgaven av akkurat deg selv.
 • Det er ingen grunn til å ta seg selv høytidelig. Ingen andre gjør det.
 • Så dyrk heller friheten til å gripe de mulighetene som byr seg, til å bevege deg utenfor komfortsonen, for det er der du utvikler deg.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Aktuelt

 • Vil du møte relevante fagarbeidere?

  14. mars kan du møte finske og svenske fagarbeidere til en uforpliktende jobbsamtale i Tromsø. Kokker, bakere, bilmekanikere, bygningsarbeidere, betongarbeidere, frisører, CNC-operatører, samt kandidater med kompetanse innen helsefag, fiskeindustri, matproduksjon og servicefaget besøker Tromsø i håp om å komme i dialog med potensielle arbeidsgivere.

 • Julehilsen fra Bedriftskompetanse

  2018 åpner seg snart. Bak oss ligger et år fylt med engasjerende oppdrag, møter med spennende mennesker og meningsfulle arbeidsdager – med arbeidssted Nord-Norge, først og fremst. Samtidig har vi fått bidra i samfunnsviktige prosjekter også på den nasjonale arenaen, og ikke minst, sammen med våre gode samarbeidspartnere i Nord-Sverige og Nord-Finland. Med ydmykhet og stolthet ser vi tilbake på alt vi har fått være med på i 2017, og vi gleder oss stort til å komme i gang med 2018.

 • Finsk yrkeskompetanse møter nordnorske arbeidsgivere

  Over 350 yrkesfagsstudenter i elektro, automasjon og helsefag fra yrkesfagskolen i Oulu har deltatt på presentasjoner av arbeidsmuligheter i Beiarn kommune, Spider Industrier og Haneseth Gruppen i Nord-Norge. Bakgrunnen er høy arbeidsledighet blant unge fagarbeidere i Oulu, kombinert med det enorme behovet for fagkompetanse i Nord-Norge. Over 50 av studentene har allerede meldt interesse for å flytte til Nord-Norge. 

Logo

Telefon: +47 948 58 557

E-post: post@bedriftskompetanse.no