Du er her:
 • Forside
 • Aktuelt
 • Kommuners samfunnssikkerhet og beredskap - vi vil bidra!

Kommuners samfunnssikkerhet og beredskap - vi vil bidra!

Vi har kompetanse til å bistå, fra risiko- og sårbarhetsanalyse til operasjonell bistand i en eventuell krisesituasjon. Dette er viktig arbeid som vi ønsker å bidra i utviklingen av, og vi tilbyr derfor disse tjenestene til 25 % redusert pris ut mars.

Kommunens leveranse – hvilke krav stilles?

«Kommunen har en sentral rolle i arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap. Denne rollen er tydeliggjort gjennom kommunal beredskapsplikt. Beredskapsplikten pålegger kommunen å arbeide helhetlig og systematisk med samfunnssikkerhet og beredskap, og understreker kommunens viktige rolle som samordner og pådriver i samfunnssikkerhetsarbeidet.» (DSB, 2014)

Alle kommuner er pålagt i blant annet Lov om kommunal beredskapsplikt, sivile beskyttelsestiltak og Sivilforsvaret (Sivilbeskyttelsesloven)(2010), Forskrift om kommunal beredskapsplikt (2011), Plan- og bygningsloven (2013) og Lov om helsemessig og sosial beredskap (2013) å utvikle:

 • Helhetlig ROS-analyse for kommunen og for helse- og omsorgssektoren (i tråd med nye føringer fra DSB)
 • Plan for helhetlig og systematisk arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap
 • Overordnet beredskapsplan for kommunen
 • Beredskapsplan for helse- og omsorgssektoren

I tillegg til dette har kommunen et ansvar for at alle skoler og barnehager har gjennomført ROS-analyser og utviklet beredskapsplaner for egen organisasjon.

Vi har kompetansen - ta gjerne kontakt for mer informasjon!

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Aktuelt

 • Vil du møte relevante fagarbeidere?

  14. mars kan du møte finske og svenske fagarbeidere til en uforpliktende jobbsamtale i Tromsø. Kokker, bakere, bilmekanikere, bygningsarbeidere, betongarbeidere, frisører, CNC-operatører, samt kandidater med kompetanse innen helsefag, fiskeindustri, matproduksjon og servicefaget besøker Tromsø i håp om å komme i dialog med potensielle arbeidsgivere.

 • Julehilsen fra Bedriftskompetanse

  2018 åpner seg snart. Bak oss ligger et år fylt med engasjerende oppdrag, møter med spennende mennesker og meningsfulle arbeidsdager – med arbeidssted Nord-Norge, først og fremst. Samtidig har vi fått bidra i samfunnsviktige prosjekter også på den nasjonale arenaen, og ikke minst, sammen med våre gode samarbeidspartnere i Nord-Sverige og Nord-Finland. Med ydmykhet og stolthet ser vi tilbake på alt vi har fått være med på i 2017, og vi gleder oss stort til å komme i gang med 2018.

 • Finsk yrkeskompetanse møter nordnorske arbeidsgivere

  Over 350 yrkesfagsstudenter i elektro, automasjon og helsefag fra yrkesfagskolen i Oulu har deltatt på presentasjoner av arbeidsmuligheter i Beiarn kommune, Spider Industrier og Haneseth Gruppen i Nord-Norge. Bakgrunnen er høy arbeidsledighet blant unge fagarbeidere i Oulu, kombinert med det enorme behovet for fagkompetanse i Nord-Norge. Over 50 av studentene har allerede meldt interesse for å flytte til Nord-Norge. 

Logo

Telefon: +47 948 58 557

E-post: post@bedriftskompetanse.no